Interjero stiliai ir jų išraiška baldų dizaine

Susitikę su klientais aptarti interjero ar baldų projektavimo darbus pastebėjome, kad žmonės dažnai pasimeta, kai jų paklausiame koks interjero stilius jiems patinka.

Jeigu matome, kad klientas neturi atsakymo, norėdami užvesti klientą ir mus ant bendro kelio, uždavinėjame klausimus apie įsivaizduojamo interjero detales. Galbūt tai šviesios spalvos, maišytos su medžiu (skandinaviškas stilius), galbūt metalo, betono akcentai ar atviros konstrukcijos (industrinis stilius). Galbūt patinka raitytos medžio detalės su įvairiomis karūnomis ir kitais dekoratyviais ornamentais (klasikinis stilius).

Pastebėjome, kad žmonės dažnai stilius maišo, juos vadina ne tais pavadinimais ir galbūt patys nejučia daro klaidas kalbėdami apie vieną ar kitą stilių. Tad mes norime savo skaitytojams ir klientams pateikti trumpą atmintinę, kuri apibrėžia kiekvieną interjero stilių. Šios atmintinės dėka bus žymiai lengviau bendrauti tiek su interjero dizaineriais, architektais ar baldų gamintojais.

STILIAI:

Modernus stilius. Išskirtiniai bruožai yra ritmiškos linijos, simetriškos, taisyklingos formos, dažnai lydimos šviesaus kolorito spalvų. Modernaus stiliaus interjere tinka blizgios šaltos medžiagos. Kalbant apie sienų apdailą galima naudoti raštuotus, įmantrius tapetus, molio-betono apdailą ir kt. Gaminant baldus moderniu stiliumi visuomet pastebėsite medžiagas iš LMDP (laminuota medienos drožlių plokštė dengta laminatu), stiklo, plastiko, faneruotės, lukšto, natūralaus medžio masyvo.

modernus_interjero_stilius

Minimalistinis stilius. Tinkamiausias greitam miesto gyvenimo ritmui, kuomet namuose stengiamės laikyti tik būtinus daiktus. Šis stilius labai pabrėžia tam tikras detales interjere. Interjere dominuoja prabangios, itin kokybiškos bei svarbu! Natūralios medžiagos, tokios kaip medis, metalas, stiklas. Minimalistinis stilius – tai pilnas energijos, lengvas suderintas interjeras skirtas žmonėms, žinantiems vertę.

interjero_minimalistinis_stilius

Klasikinis interjero stilius – stilius autentika! Prabanga, detalės, papuošimai ir bendras tonas. Tai žodžiai apibrėžiantys šį stilių. Klasikinis stilius pasižymi ritmiškomis, taisyklingos formos detalėmis. Neišvengiamai pamatysime medines paneles ant sienų, lubų, grindų. Įvairius apvadus kietuosiuose, minkštuose balduose. Dominuoja įvairių formų gipso dekorai. Absoliučiai kiekviena interjero detalė turi savo vietą ir formą. Stilius kupinas išbaigtumo. Medžiagos dažniausiai natūralios, labai kokybiškos. Pvz. Naudojamas raudonmedis, puoštas žalvariu, auksu. Užuolaidoms parišti naudojamos įvairios virvelės, kutai. Sienos dažnai dekoruojamos klasikinių motyvų raštuotais, dryžuotais sienų dekorais, taip pat šie dekorai atsispindi ir audinių raštuose.

klasikinis_interjero_stilius

Eklektiškas stilius. Arba kaip mes jį vadiname viskas simbiozėje. Šis stilius santykinai naujas pasaulyje, dar naujesnis Lietuvoje. Šis stilius apibrėžia interjerą, kai jame vyrauja įvairių stilių skoningas derinys. Spalvos, raštai, medžiagos tarpusavyje „nesipjauna”.

elektiskas_interjero_stilius

Modernus LOFT stiliaus interjeras. Kitaip vadinamas industriniu stiliumi. Loftą visuomet lydi itin aukštos lubos, bei lubas laikančiosios metalo konstrukcijos. Šis skirtas žmonėms vertinantiems erdvę, minimalizmą, natūralų apšvietimą. Šviestuvai dažniausiai lakoniškų taisyklingų formų. Interjere vyrauja betonas, įvairių spalvų, mikro cementas, metalas, stiklas, visų šių medžiagų kombinacijos. Skandinaviškas stilius. Šis stilius gana seniai yra vyraujantis Lietuvoje. Jis tinka ir prie mūsų gyvenimo būdų, lokacijos ir kt. Stilius pagrinde pasižymi paprastumu ir lengvumu, vyrauja paprastos, žemiškos spalvos. Medžiagos renkamos natūralios, medis, audiniai kaip linas. Vyrauja geometrinės formos. Tapetai ir sienų dekoras paprastas su natūralistiniais motyvais. Baldai ir šviestuvai dažniausiai yra griežtų tradicinių formų.

lofto_interjero_stilius

Comments are closed